Om oss

Vi, Carina och Lena bor på Jonstorp, ett småskalig jordbruk i Västtorp Vingåker (Österåker). 

Att odla grönsaker är en passion av Carina hon är van med sen hennes barndom.

Under  2019 började vi med en grönsaksodling, köpte  ett antal värphöns och började med en escargotodling.

Grönsakerna odlas rent och enligt permakulturmetoden, det vill säga på permanenta grönsaksbäddar. Vi vänder inte jorden för att vi vill att mikrolivet ska byggs upp inte nedbryten.  Desto mer liv som finns i jorden, desto mer näringsrika och friska blir grönsakerna. Vi använder inte bekämpningsmedel alls, inte heller kemisk gödsling, utan bara riktig bra kompost för att mata jorden.

Våra höns av rasen Bovan bor i ett flyttbart hönshus under sommarhalvåret och får tillgång till färskt grönbete  varannan dag. På det sätett kan de gå ute i det fria hela dagen, där de får tillgång till färskt gräs och insekter plus att de får ekologiskt foder två gånger per dag. Det gör att deras ägg är väldigt näringsrika och goda. Äggulan är nästan orange och krämig.

Att vi odlar escargots är för att det är en mångårig dröm för Carina. Escargots anses som en riktig delikatess som innehåller mycket mineraler och vitaminer och inget fett alls. En escargotodling påverkar miljön minimalt. Sniglarna behöver inga stora mängder vatten eller foder. I första hand ska vi sälja dem till restauranger. Därefter vill vi göra dem även tillgängliga till privatpersoner. Många människor uppskatter deras konsistens och goda smak.

KONTAKTA OSS:

Jonstorp Gård
Västtorp, Jonstorp
643 95 Vingåker

Tel Carina: 072 315 00 78

Tel Lena: 076 209 98 22

www.facebook.com/escargotsfarm/

Handla av oss>>

Här hittar du oss: